Луценка вже звинувачують в "ідіотизмі" та ініціюванні хабаря

П'ятниця, 1 грудня 2006, 15:32

Харківський міський голова Михайло Добкін та секретар міської ради Геннадій Кернес звинувачують Юрія Луценка в ініціюванні хабаря з метою дискредитації влади Харкова.

Про це Добкін і Кернес заявили в п’ятницю на прес-конференції, присвяченій заяві Луценка про те, що "секретар Харківської міської ради причетний до хабаря в 300 тис. грн.".

Добкін зазначив, що в четвер після заяви Луценка "була спроба ініціювати дачу хабара в Харківській міській раді".

За його словами, в кабінет начальника управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Геннадія Бакаляра "увірвалися 8 неголених осіб неприємної зовнішності", які, зачинивши двері, "кинули на підлогу торбинку з поміченими фарбою грошима і намагалися силою змусити Бакаляра доторкнутися рукою до цих грошей".

Все, що відбувається вони пов’язали з "радикальним політичним протистоянням у зв’язку з тим, що Партія регіонів ініціювала відставку Луценка".

За словами Добкіна, це відбувається ще й тому, що у Харкові "почалася боротьба за наведення порядку, а це не подобається людям, яких відтягують від годівниці".

Кернес звинуватив Луценка "у професійному ідіотизмі, назвавши його заяву непрофесійною, ідіотичною поведінкою людини, яка не знає що говорить".

У зв’язку з тим, що відбулося, готується заява до Генпрокуратури та інших вищих органів держави, - повідомили учасники прес-конференції.

Кернес заявив, що він особисто звернеться до суду і змусить Луценка "вибачитися за неправдиву інформацію, яка вчора пролунала з трибуни Верховної Ради".

30 листопада з трибуни ВР Луценко заявив, що харківські правоохоронці займаються розслідування факту дачі хабаря в Харківській міській раді.

Як розповів Луценко в інтерв'ю Комерсант-Україна, у вересні-листопаді цього року один з керівників комерційної фірми неодноразово пропонував директорові іншої фірми передати йому 70 тисяч доларів для подальшої передачі її секретареві Харківської міськради Кернесу для рішення питань передачі земельних ділянок. Половина цієї суми була передана.

Попередня домовленість із згадуванням Кернеса і факт передачі грошей зафіксований на аудіо-відео техніку працівниками МВС, відзначив екс-міністр.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування