Можливий заступник Цушка причетний ще й до розборок на "Озерці"?

П'ятниця, 1 грудня 2006, 15:40

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про причетність члена Партії регіонів Миколи Джиги до організації штурму дніпропетровського ринку "Озерка".

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсант-Україна, коментуючи свої звинувачення на адресу Джиги, які він висловив з трибуни Верховної Ради в четвер.

"При останньому штурмі "Озерки" озброєними людьми, як ви пам'ятаєте, міліція затримала близько 100 нападників – у них були вилучені і заточки, і біти, і небойові пістолети. Більше того, вони вчинили стрілянину по працівниках міліції. У ході слідства було також затримано громадянина, який організував ці дії і при ньому була велика сума готівки. Так ось, цей громадянин неодноразово спілкувався по телефону з Миколою Васильовичем Джигою", - розповів Луценко.

"Щоб не було сумнівів – от довідка за результатами виїмки інформації з мобільного телефону цього громадянина, який був затриманий з великою сумою грошей з мобільного терміналу Nokia номер такий-то. І я вчора дзвонив, мені відповів Микола Васильович", - додав він.

"Тому я запитую: чи може людина, яка координує такі акції, за яких вчиняється стрілянина по працівниках міліції, далі продовжувати діяльність на посаді міністра внутрішніх справ?", - запитав екс-міністр.

Луценко також сказав, що у свій час Джига був також пов'язаний "з підкиданням пістолета одному з бізнесменів, надавав недостовірні відомості Верховній Раді у справі Гонгадзе".

Говорячи про справу екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня, Луценко відзначив, що йому відомо про те, що рішення про взяття його на поруки було ухвалене до того як Щербань прибув на територію України, "що є грубим порушенням з боку слідства і ГПУ".

"З самого початку ГПУ, м'яко кажучи, не блискуче виконувала свої обов'язки. Прикладом тому чудова історія про забудькуватість у справі накладення арешту на рахунки Щербаня, чим скористався його син, який зібрав мільйони в спортивній сумці...", - додав він.

На питання, чи доповідав він президенту Віктору Ющенку про незадовільну роботу генпрокурора Олександра Медведька, Луценко сказав:

"Я йому доповідав, що робота з Генпрокуратурою Піскуна здалася мені квіточками в порівнянні з ГПУ Медведька. Не тому, що він якийсь поганий або непрофесійний. Тому що він людина, яка не здатна організувати незалежні й активні дії прокуратури".

Як відомо, Миколу Джигу називають одним із претендентів на посаду заступника міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...