Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, як йому надзвонював Ахметов, як тільки "поставили чарки"

П'ятниця, 1 грудня 2006, 16:45

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтверджує, що Рінат Ахметов переконував "регіоналів" голосувати за його призначення в Кабмін Віктора Януковича.

"У мене в парламенті була зустріч з Ахметовим, і він, напівжартівливо, сказав, що переконував "Регіони" голосувати за мене і навіть дав їм особисті гарантії", - сказав Луценко в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Він також розповів про розмову з Ахметовим, яка відбулася перед його призначенням.

"У той вечір, коли я накрив прощальний стіл для своїх колег... Тільки поставили чарки, як надійшов дзвінок (свій телефон я відключив), охоронець сказав, що вже вісім разів дзвонив Ахметов, у нього щось там сталося", - сказав він.

За словами Луценка, Ахметов запропонував зустрітися.

"Я відповів, що якщо це про політику, то нема чого і зустрічатися. У результаті ми з ним зустрілися на нейтральній території, у Києві. Він сказав, що зі мною хоче зустрітися Віктор Федорович. Запитую: з якого приводу? "З приводу роботи в уряді". Я відповів, що не хочу про це говорити. У цей час до нас зайшов Віктор Федорович і каже, що "президент наполягає, щоб ти залишився міністром, ми готові обговорити умови", - розповів він.

"Я відповів, що не збираюся обговорювати умови, я не хочу залишатися в уряді і вперше чую про таке бажання президента. Кажу: я запитаю в нього самого, але якщо це буде підтверджено, то "смотрящих" у мене не буде", - додав Луценко.

Екс-міністр також сказав, що "ніхто не смів" йому "нав'язати" які-небудь кадрові рішення, "хоча були спроби".

"Пропонувала мені і Юлія Володимирівна (Тимошенко). Її пропозиції не були прийняті, а от пропозиція на одного з заступників міністра була ухвалена, і вона сьогодні працює", - сказав він.

"Від Єханурова не було жодних пропозицій, ми з ним тільки радилися, коли він ще не був прем'єром. Віктор Федорович не нав'язував нікого, хоча теж пропозиції були, і один з кандидатів був прийнятий", - додав Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...