Цушко буде й далі шукати корупцію Луценка і обіцяє "відповідну реакцію"

П'ятниця, 1 грудня 2006, 20:35

Новопризначений міністр внутрішніх справ Василь Цушко має намір погоджувати з парламентською коаліцією кадрову політику в міністерстві.

Про це він сказав на телеканалі 1+1 у програмі ТСН, відповідаючи на питання, чи може його заступником стати депутат Верховної Ради Микола Джига від фракції Партії регіонів.

"Я не знаю ще, хто буде конкретно, але можу підтвердити те, що коаліція буде брати участь у формуванні кадрової політики", - сказав Цушко, повідомляють Українські новини.

Він сказав, що голосував за відставку Луценка з політичних мотивів.

Цушко також висловив жаль, що широка коаліція не відбулася, і назвав логічним політичним процесом, що парламентська більшість міняє тих міністрів, які не мають стосунку до більшості.

Він також повідомив, що має намір перевірити дані про корупцію у МВС, виявлені тимчасовою слідчою комісією парламенту, що й послужило формальним приводом відставки Луценка.

"Я почну з того, що прийму справи, потім, природно, створю робочу групу з професіоналів у міністерстві, проаналізуємо все, у тому числі звіт про корупцію й за всіма фактами, природно, буде відповідна реакція", - сказав міністр.

Він сказав, що буде розглядати досвід роботи попереднього міністра й переймати все гарне.
При цьому Цушко ухилився від відповіді на питання, чи бачить він негативи в роботі його попередника Луценка.

"Я постараюся розпочати з білого аркуша й дивитися вперед, а не дивитися назад. Не завдання міністра внутрішніх справ займатися критикою попереднього. Для цього є громадськість, журналісти, політики", - сказав він.

Цушко зазначив, що у суботу його представить апарату міністерства прем'єр Віктор Янукович.

Як відомо, у п’ятницю Верховна Рада звільнила Луценка з посади міністра внутрішніх справ, призначивши замість нього Цушка.

Одним з претендентів на посаду заступника Цушка називають Джигу, фігуранта у справі Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування