Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович таки поїхав до Америки

Неділя, 3 грудня 2006, 13:51

Прем'єр Віктор Янукович у неділю вирушив з робочим візитом до США.

До складу українській делегації увійшли міністри економіки Володимир Макуха, палива й енергетики Юрій Бойко, заступник міністра закордонних справ Володимир Хандогій, народні депутати Леонід Кожар, Ганна Герман, Антон Пригодський, керівник апарату прем'єра Сергій Льовочкін, радники Костянтин Грищенко й Андрій Гончарук.

За програмою візиту, у понеділок Янукович виступить у центрі стратегічних партнерів і міжнародних досліджень у Вашингтоні, зустрінеться з міністром енергетики США Семюелем Бодменом, головою комітету з закордонних справ сенату США Річардом Лугаром, якого нагородить орденом Ярослава Мудрого.

Янукович візьме участь у робочому ланчі від імені проекту "Перехідних демократій", на якому будуть присутні представники американської влади, бізнесу, неурядових організацій. Крім того, український прем'єр зустрінеться з держсекретарем США Кондолізою Райс, віце-президентом США Річардом Чейні, радником президента США з питань нацбезпеки Стівеном Хейдлі.

Янукович покладе вінок у залі пам'яті музею Голокосту. Український прем'єр також зустрінеться зі співголовою комітету з міжнародних справ Палати представників США Томом Лантосом, торговим представником США Сьюзан Шваб, лідером республіканської більшості сенату США Біллом Фристом. Янукович також зустрінеться з президентом Світового банку Полом Вулфовіцем. Після цієї зустрічі прем'єр відбуде до НьюЙорка.

У четвер Янукович покладе квіти до пам’ятного знаку Жертвам теракту 11 вересня "Нульовий рівень" біля будинку ВТЦ. Прем'єр зустрінеться з керівником Нью-Йоркської фондової біржі, візьме участь у робочому ланчі з представниками фінансових і ділових кіл США, керівниками низки інвестиційних фондів. Янукович також проведе зустріч із керівниками єврейських організацій США. У цей же день прем'єр завершить візит до США.

За результатами візиту планується підписання двох міжурядових угод, зокрема, угоди про співробітництво у сфері науки й техніки, і угоди між Україною та корпорацією "Виклик тисячоліття".

Крім того, під час візиту однією з головних буде тема обговорення співдії після ухвалення Україною пакету законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

Янукович також пояснить американським партнерам ситуацію, пов'язану з квотуванням експорту зерна. Українська сторона допускає, що під час візиту можливо обговорення реалізації проекту нафтопроводу "Одеса-Броди".

Візит Януковича триватиме до 7 грудня. Це його перший візит до США після призначення прем'єром у серпні 2006 року. Раніше він був у США з робочим візитом у ролі прем'єра в жовтні 2003 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування