Рудьковський втілить ідею Кірпи, але без особистого прибутку

Понеділок, 4 грудня 2006, 11:18

Кабінет міністрів почав створення Державного концерну "Укрморпорт".

У нього увійдуть всі вітчизняні чорноморські й азовські порти — всього 20 підприємств, пише "Дело".

Топ-менеджери державних портів уже висловлюють побоювання, що нинішній Держконцерн по суті нічим не буде відрізнятися від колишнього, ліквідованого в листопаді 2005 року.

Тоді за задумом ініціатора створення об'єднання — покійного екс-міністра транспорту Георгія Кірпи — "Укрморпорт" повинен був стати своєрідним корпоративним і фінансовим центром галузі.

Цей орган повинен був координувати вантажопотоки, розділити інвестиційні ресурси, забезпечувати підтримку малих портів через перехресне субсидування.

"Головною функцією, що виконував "Укрморпорт", було витягнути гроші з морських портів, — розповів "Делу" один з топ-менеджерів морського торговельного порту "Південний", — тому доцільність поновлення його діяльності зараз — це велике питання".

Водночас у самому Мінтрансі заявляють, що не можна стверджувати, що створення концерну є поновленням роботи попередньої структури.

"Міністерство наводить порядок у портах, навіть якщо це комусь може не подобатись. За останні місяці за недотримання фінансової дисципліни та завдання збитків державі (зокрема підписання на невигідних для держави умовах договорів про сумісну діяльність) було звільнено ряд попередніх керівників портів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Якщо комусь хочеться продовжувати використовувати вироблені роками схеми отримання особистого прибутку на базі державної власності, ми можемо їх тільки розчарувати—цього не буде", - наголосили у міністерстві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування