Соціалісти хочуть брати кримінальників на поруки. Які покаялися

Понеділок, 4 грудня 2006, 13:55

Депутати СПУ Олексій Малиновський і Володимир Тарасов пропонують Верховній Раді дозволити звільняти від кримінальної відповідальності з передачею на поруки осіб тільки в тому випадку, якщо вони цілком визнали свою провину в здійсненні злочину малої та середньої тяжкості.

Про це сказано в законопроекті № 2617, зареєстрованому в Раді, повідомляють Українські новини.

Законопроект пропонує установити, що особа, яка вперше здійснила злочин невеликої або середньої тяжкості, а також щиро покаялася і цілком визнала свою провину, може бути звільнена від кримінальної відповідальності з передачею його на поруки колективу підприємства, установи або організації за їх клопотанням.

Після передачі на поруки особа повинна протягом року виправдати довіру колективу, не ухилятися від заходів виховного характеру і не порушувати громадський порядок.

У випадку порушення умов передачі на поруки, а також у випадку ухвалення рішення колективом підприємства, установи або організації про відмову від поручительства або здійснення злочину або іншого правопорушення особа притягується до кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Також законопроект встановлює, що не може бути передана на поруки особа, що раніше на поруки вже передавалася.

Відповідно до Кримінального кодексу, особа, яка вчинила вперше злочин малої або середньої тяжкості, може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо вона після здійснення злочину покаялася й активно сприяла розкриттю злочину, помирилася з потерпілим і відшкодувала завданий йому збиток.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування