Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович, Зварич і Головатий одержать "на трьох"

Понеділок, 4 грудня 2006, 15:40

Міністерство юстиції неефективно використовує кошти, які виділяються держбюджетом, а система планування витрат загального і спеціального фондів держбюджету у відомстві не відповідає вимогам діючого законодавства.

Такого висновку дійшла колегія Рахункової палати України, розглянувши "Звіт про результати аудиту законності й ефективності використання коштів держбюджету, виділених Мін'юсту у 2004-2005 роках і 9 місяцях 2006 року", повідомляє Ліга.

Суму неефективного управління коштами за звітний період фахівці оцінюють майже в 7,3 млн. грн.

Згідно з повідомленням прес-служби Рахункової палати, Мін'юст належним чином не відреагував на висновки про одержання і використання коштів спеціального фонду держбюджету, дотримання законодавства про держзакупівлі, надані за результатами минулих перевірок.

"Окремими нормативними і розпорядницькими актами, що суперечать нормам діючого законодавства, Міністерство створює держпідприємства і делегує їм виконання функцій держави", - йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"Як наслідок, кошти, зароблені від надання платних послуг за виконання основних функцій держоргану, стають прибутком саме цих підприємств, а не джерелом надходження в спеціальний фонд держбюджету", - додається у повідомленні.

За даними Рахункової палати, від ДП "Інформаційний центр" за звітний період у держбюджет у вигляді податків і зборів надійшло понад 70 млн. грн., тоді як загальне надходження коштів від виконання державної функції повинно було забезпечити дохід у розмірі 583,5 млн. грн.

"До того ж, тільки у 2005 році з порушенням вимог законодавства з питань закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти Міністерство юстиції його обласні управління використали більше 3,5 млн. грн.", - говориться у звіті аудиторів.

Про результати перевірки проінформовані Верховна Рада і Кабінет міністрів. Паралельно Мін'юсту спрямовано висновок колегії Рахункової палати для відповідного реагування.

Як відомо, у період з 2004 по 2006 роки міністрами юстиції були Олександр Лавринович, Роман Зварич і Сергій Головатий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування