Ющенко похвалив Януковича за ніж, кригу і "Укртелеком"

Понеділок, 4 грудня 2006, 15:41

Президент Віктор Ющенко вважає позитивним фактом, що Укртелеком та Одеський припортовий завод потрапили до списку об’єктів, які виставляються на приватизацію у 2007 році.

Про це йдеться в заяві президента, присвяченій підготовці Держбюджету до 2-го читання.

У ній Ющенко відзначив, що уряд врахував під час роботи над проектом Державного бюджету 2007 року низку його пропозицій.

"Політика 2007 року чітко відрізняє податкову і приватизаційну політику від власне бюджетного процесу", – сказав Ющенко.

Ще одним позитивом президент вважає те, що на сьогодні завершено дискусію щодо відновлення вільних економічних зон.

На його переконання, вільні економічні зони потрібні Україні, однак практика, яка була до 2005 року, свідчила, що через ці зони, як правило, проводилося багато тіньових схем.

Це питання буде винесене за рамки бюджетного процесу і по кожній зоні Верховна Рада прийматиме окремий закон, наголосив Ющенко.

"Це правильне рішення, яке дає можливість зробити ефективний моніторинг і серйозне обґрунтування необхідності відновлення чи створення тієї чи іншої економічної зони", – зазначив Ющенко, додавши, що це сприятиме розвитку конкурентного середовища.

"Великим порозумінням" президент назвав домовленість з урядом вилучити із законопроекту про бюджет 2007 року механізм урядових гарантій.

Він передбачав гарантій на загальну суму близько 17,5 млрд. грн. "По суті, формувався неорганізований дефіцит бюджету", – сказав президент, нагадавши, що кілька років тому цей механізм призвів до різкого збільшення зовнішнього боргу України, не виплаченого ще й досі.

Серед інших позитивів президент назвав те, що проект держбюджету передбачає суттєве збільшення фінансування на понад 80 млн. грн. суддівської системи, виділено 423 млн. грн.
інвестицій на космос і авіацію, а галузь сільського господарство отримає найбільше коштів за роки незалежності.

Ющенко відзначив, що на 6,4 млрд. грн. збільшено субвенції місцевим бюджетам.

Крім того, проект бюджету передбачає кошти на придбання гамма-ножа, будівництво льодових палаців у Києві, Львові, Харкові та Донецьку, завершення будівництва виставкового центру в Києві, будівництво меморіального комплексу, який увічнить пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр. та інші соціальні й гуманітарні проекти.

"Таким чином, хочу наголосити, що та велика робота, яку вели експерти уряду і секретаріату президента, дала досить позитивні результати", – зазначив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування