Омельченко вирішив допомогти киянам у боротьбі з тарифами Черновецького

Понеділок, 4 грудня 2006, 15:57

Колишній мер Києва Олександр Омельченко звернувся до Господарського суду Києва з вимогою скасувати підвищення з 1 грудня тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,4 рази.

Про це Омельченко сказав журналістам, повідомляють Українські новини.

"Я як голова (міської організації) партії "Єдність" зареєстрував у Господарському суді справу проти влади (Київської міської державної адміністрації)", - сказав Омельченко.

Він додав, що, крім нього, до суду проти Київміськадміністрації вже звернулися сотні фізичних осіб.

На його думку, тарифи не обґрунтовані з юридичної, технічної й соціальної точки зору.

Зокрема, він вважає, що для юридичного обґрунтування введення тарифів адміністрація повинна була зареєструвати свої розпорядження в органах юстиції.

На його думку, Київміськадміністрація не зробила цього навмисно, щоб Міністерство юстиції не звернулося до Антимонопольного комітету, що вказав би на необґрунтованість такого підвищення.

З технічної точки зору, на думку Омельченка, коефіцієнт підвищення тарифів повинен становити 1,9 і введення тарифів в 2 етапи: з 1 січня 2007 року й з 1 липня 2007 року.

Крім того, Омельченко підкреслив, що із соціальної точки зору кияни також не отримають гарантій, що вони завдяки субсидіям будуть платити менше після підвищення, як обіцяє нинішній мер Києва Леонід Черновецький.

Омельченко вважає, що підвищення тарифів на житлокомунпослуги позначиться в першу чергу на малозабезпечених киянах, працюючих в Києві іногородніх й іногородніх студентах, а також на малих і середніх підприємцях.

Омельченко вважає, що через комунальні послуги суттєво збільшиться орендна плата.

"Якщо влада не виконує свої обов'язки, якщо влада демонструє перед громадою свою неспроможність і невміння володіти містом... така влада дала б киянам спокій", - вважає Омельченко.

При цьому він додав, що усувати від посади мера Києва, відповідно до законодавства, може Київська міська рада або самі кияни.

При цьому, незважаючи на критику нових тарифів, Омельченко не закликає киян не платити за новими тарифами.

"Я ніколи не закликав до непокори... але я, наприклад, не буду платити", - сказав він.

При цьому він додав, що кияни не мають морального права виконувати незаконні рішення Київміськадміністрації.

Як відомо, 1 грудня Київміськадміністрація заявила про набуття чинності новими тарифами на житлово-комунальні послуги, підвищеними в 3,4 рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...