Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник розповів чому об'єднався з Тимошенко

Вівторок, 5 грудня 2006, 10:02

Лідер ПРП, який увійшов до Блоку Юлії Тимошенко, Віктор Пинзеник заявляє, що на президентські вибори буде висуватися єдина кандидатура від блоку.

Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому у вівторок у газеті "Известия в Украине".

"Конкретні прізвища поки не обговорювалися, але в нас зафіксована принципова позиція, що ми будемо підтримувати єдиного узгодженого кандидата від Блоку", - заявив він.

У той же час, відповідаючи на питання, чи буде ПРП пропонувати свого кандидата, він відповів: "Думаю, що ні".

Говорячи про причини об'єднання з БЮТ, Пинзеник відзначив:

"Ми не можемо спокійно дивитися, як повертаються старі часи, проти яких народ вийшов на Майдан".

"Зрозуміла справа, що поодинці жодна політична сила протистояти владі не в змозі. Тому єдиним виходом зі сформованої ситуації може бути тільки консолідація", - сказав він.

Пинзеник також не боїться, що БЮТ може використовувати його партію й ідеологію на президентських і парламентських виборах, а потім "забути".

"Тут питання полягає в тому, для чого тебе хочуть використовувати. Якщо тебе збираються використовувати для задоволення чиїхось амбіцій, то цього я, безумовно, не дозволю зробити, але якщо на благо країні, то — будь ласка. Я б хотів, щоб мене так використовували", - сказав він.

Говорячи про формування єдиної демократичної сили, він відповів:

"Учора був зроблений перший крок до цього. Ми, нарешті, перейшли від розмов до конкретних дій. Якщо до цього процесу ще приєднаються і колеги з ряду інших політичних сил, тієї ж "Нашої України", ми цьому будемо дуже раді", - сказав він.

У той же час він відзначив, що не бачить об'єктивних причин для об'єднання помаранчевих сил у єдиний блок, про яке говорилося на останньому з'їзді НСНУ.

Відповідаючи на питання, якщо таке об'єднання все-таки станеться, чи буде там БЮТ, він відповів:

"Тоді нам доведеться говорити про дві опозиції. Це означає, що в людей, які цим займаються, немає бажання створити єдину консолідовану силу".

"БЮТ — наймогутніша опозиційна сила на сьогодні, з якою не можна не рахуватися. А говорити про дві опозиції — це спроба розколоти наші ряди", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування