Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович годує Америку підсолодженими пігулками?

Вівторок, 5 грудня 2006, 11:05

Політолог Вадим Карасьов називає бажання прем'єра Віктора Януковича за час свого прем'єрства наблизитися до переговорів про вступ України в Євросоюз даниною політичному і дипломатичному етикету.

"Очевидно, надмірний акцент Януковича на якнайшвидшому вступі України в ЄС є своєрідною компенсацією за відсутність чітких установок на членство України в НАТО. Це спосіб підсолодити пігулку для вашингтонських партнерів", – сказав Карасьов.

Водночас політолог сумнівається, що США сприймуть заяву Януковича, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

Реклама:

"Навряд чи США ця заява задовольнить, оскільки США не зацікавлені у зміцненні Євросоюзу без одночасного зміцнення НАТО", - вважає Карасьов.

"Адже в такому випадку низка європейських союзників США зі старої Європи можуть демонструвати більш самостійний зовнішньополітичний курс. І якщо Україна буде поза НАТО, то це буде складатися на користь континенталістської, а не атлантичної форми розвитку Євросоюзу", – пояснив він.

Як відомо, Янукович у ході свого візиту в США заявив, що Україна за час його прем'єрства впритул наблизиться до переговорів про вступ у Європейський Союз.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, прем'єр підтвердив у Вашингтоні свою позицію про членство України в НАТО, заявлену в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування