Росія не збирається вибачатися за Голодомор, бо нічого поганого не зробила

Вівторок, 5 грудня 2006, 14:55

Перший заступник голови Державної Думи Федеральних зборів Росії Любов Сліска вважає, що Росія не повинна вибачатися перед Україною за наслідки Голодомору 1932-1933 рр.

Таку думку вона висловила на прес-конференції у Києві після сьомого засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва між ВР і Федеральними зборами РФ.

Сліска наголосила, що останнім часом "від Росії вимагають за все і за всіх вибачатися". Водночас, за її словами, люди, які своїм політичним керівництвом завдали шкоди не лише Україні, а й іншим країнам, "вже перестали на цьому світі жити і залишилися тільки у підручниках історії і таємних документах".

Сліска зазначила, що особисто вона "нікому нічого поганого не зробила". "І я ні за що вибачатися не повинна", - додала вона.

Крім того, вона підкреслила, що обидві держави не повинні спекулювати на темі Голодомору. Сліска закликала "до позитиву і нормальних відносин".

На її думку, якщо й надалі Україна і Росія "будуть жити докорами і бажаннями вибачатися", то відносини суттєво погіршаться.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування