Головна "думниця" вирішила не втручатися у справу Курочкіна

Вівторок, 5 грудня 2006, 15:18

Зміна керівництва Міністерства внутрішніх справ не вплине на звільнення російського бізнесмена Максима Курочкіна, вважає перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

Про це Мартинюк сказав у вівторок на прес-конференції, відповідаючи на питання про те, чи може бути достроково звільнений з ізолятора російський бізнесмен Курочкін у зв'язку зі зміною міністра внутрішніх справ і приходом на цю посаду представника антикризової коаліції.

"Міністерство внутрішніх справ до Курочкіна вже не має відношення", - сказав Мартинюк.

Перший віце-спікер нагадав, що рішення про затримання Курочкіна на 72 години, а потім і на три місяці приймав суд. "І тільки суд може прийняти інше рішення", - підкреслив Мартинюк, додавши, що "міністр уже до цього стосунку не має.

У свою чергу перший віце-спікер Державної думи Російської Федерації Любов Сліска відмовилася коментувати арешт Курочкіна.

"Як юрист хочу вам сказати - не буду коментувати цю тему, тому що я вважаю, що ми не маємо права як політики втручатися в справи слідства і дізнання", - сказала вона.

Як повідомлялося, 20 листопада бізнесмена Курочкіна затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на підставі рішення суду.

23 листопада Голосіївський суд Києва обрав для Курочкіна запобіжний захід у вигляді арешту, а потім Апеляційний суд залишив це рішення чинним.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування