Гриценка відставлятимуть при Мартинюку, бо він розгрібає брудну роботу?

Вівторок, 5 грудня 2006, 15:35

Верховна Рада на пленарному засіданні у середу не буде розглядати питання щодо відставки Анатолія Гриценка з посади міністра оборони.

Так один з лідерів фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов прокоментував зареєстрований проект постанови про відставку Гриценка, одним з ініціаторів якої є член фракції Партії регіонів Олег Калашніков.

Кушнарьов наголосив, що народні депутати не мають права виступати з подібними ініціативами, повідомляє УНІАН.

За його словами, подання на відставку Гриценка має вносити у парламент виключно прем'єр-міністр Віктор Янукович, "а такого подання немає".

Він наголосив, що у зв'язку з цим, "наскільки відомо, це питання не буде розглядатися". 

У свою чергу член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський назвав проект постанови про звільнення Гриценка несерйозним, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Він також нагадав, що "окремий народний депутат не уповноважений ініціювати таке питання, тим більше, коли це торкається міністра оборони, який призначається за квотою президента".

"Але навіть якщо б це не була квота президента, окремий народний депутат не може цього робити", - пояснив Ключковський.

"Якщо це спробують розігрувати "антикризовики", то це чергова ілюстрація того, наскільки напролом вони сьогодні хочуть діяти. Я дуже сподіваюся, що у них збереглося хоч якесь відчуття міри, хоча, якщо чесно, мало на це схоже", - додав він.

Ключковський підтвердив, що якщо "антикризова" коаліція ініціюватиме відставку міністра оборони, "Наша Україна" таке рішення не підтримає.

Він також відзначив, що щоразу при голосуванні з подібних питань спікер парламенту Олександр Мороз зникає і "всю брудну роботу перекладає на плечі Мартинюка, а він безцеремонно цю брудну роботу виконує".

"Тому припускаю, що якщо голосуватимуть по відставці Гриценка, то проводитиме засідання Мартинюк", - додав Ключковський.

Як відомо, за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і міністра закордонних справ Бориса Тарасюка депутати голосували під головуванням першого віце-спікера Адама Мартинюка.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування