"Наша Україна" пропонує узаконити Майдани

Вівторок, 5 грудня 2006, 17:12

Член фракції "Наша Україна" Геннадій Удовенко пропонує парламенту затвердити порядок організації і проведення мирних заходів і акцій в Україні.

Про це йдеться у відповідному законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді 30 листопада, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Згідно з проектом закону, організаторами мирних заходів і акцій можуть бути повнолітні громадяни України, а також іноземці або особи без громадянства, яким виповнилося 18 років і які знаходяться в Україні на законних підставах.

Зауважується, що зазначені особи зобов'язані в письмовому вигляді повідомити про виконання ними функцій організаторів відповідних мирних заходів і акцій.

Разом з тим не можуть бути організаторами особи, що відбувають покарання за вироком суду у вигляді позбавлення волі, а також визнані судом недієздатними, або які за рішенням суду знаходяться в місцях примусового лікування.

Повідомлення про проведення акцій подається їхніми організаторами у відповідний виконавчий орган влади в письмовій формі за три календарних дні до початку їхнього проведення.

Організатори мирних заходів і акцій зобов'язані дотримуватися місця, дати, часу, мети і форми проведення акцій, зазначених у повідомленні, забезпечувати дотримання вимог законодавства щодо проведення мирних заходів і акцій.

Також вони не повинні застосовувати піротехнічні засоби під час проведення акцій, зобов'язані сприяти правоохоронним органам у дотриманні громадського порядку при проведенні заходів, повідомляти учасникам про закінчення мирних заходів і акцій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування