Янукович попросив грошей у Всесвітнього банку

Середа, 6 грудня 2006, 09:02

Прем'єр Віктор Янукович домовився з керівництвом Всесвітнього банку про фінансування пріоритетних напрямків, які збігаються з пріоритетами банку.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам у вівторок у Вашингтоні після зустрічі з президентом банку Полем Вулфовіцом.

Прем'єр відзначив, що відпрацьовується нова угода про співпрацю України і Всесвітнього банку на 5 років і ця підготовка збігається з підготовкою українським урядом стратегії розвитку України на аналогічний період.

"Ми домовилися гармонізувати роботи з Всесвітнім банком і забезпечити фінансування пріоритетних напрямків діяльності уряду, які будуть збігатися з пріоритетами банку", - сказав Янукович.

Серед таких напрямків він назвав енергетику, транспортну сферу, боротьбу з корупцією, поліпшення системи державного управління.

Прем'єр також висловив упевненість, що така гармонізація роботи "почнеться найближчим часом і буде швидко проведена".

Янукович також обговорив з торговельним представником США Сьюзанн Швоб перспективи вступу України до Світової організації торгівлі.

Як повідомила прес-служба прем'єр-міністра у вівторок, у Вашингтоні після зустрічі Віктор Янукович підкреслив, що Україна вийшла на фінішну пряму в процесі набуття членства у СОТ.

"Україна вже 13 років веде переговори про вступ до СОТ і сподіваюся, що чотирнадцятий рік стане останнім у цьому процесі", - підкреслив прем'єр.

Він також відзначив позитивну динаміку росту товарообігу між Україною і США.

Янукович також зустрівся у вівторок у Вашингтоні зі співголовою комітету з міжнародних справ Палати представників США Томом Лантосом.

Крім того, прем'єр поклав вінок у Залі пам'яті музею Голокосту, а також квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування