Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати догодили Ющенку "Укртелекомом"

Середа, 6 грудня 2006, 11:20

Верховна Рада затвердила перелік об'єктів держвласності, запланованих приватизувати у 2007 році, серед яких – "Укртелеком" і Одеський припортовий завод.

За таке рішення проголосувало 226 депутатів, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Згідно з ухваленим законопроектом, Верховна Рада вирішила продати у 2007 році також держпакети акцій (розміром менше 26,98% акцій) низки обленерго, найбільшого виробника фосфатних добрив компанію "Сумихімпром", низку державних суднобудівних заводів (херсонський суднобудівний завод "Паллада", феодосійське виробниче об'єднання "Море").

Згідно з рішенням, у 2007 році також будуть продані 76% холдингової компанії "Луганськтепловоз", 39,98% акцій Комсомольського рудоуправління.

Будуть продані 70,7% акцій виробника інсуліну "Індар" (Київ), 91,595% акцій компанії "Свема" (Суми), а також Первомайське державне об'єднання "Хімпром" (Харківська область) і державне гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" (Львівська область).

Крім того, Верховна Рада вирішила продати 100% холдингу "Укрбумпром", а також низку регіональних державних видавництв.

За пропозицією депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова парламент виключив із приватизаційного списку Суднобудівний завод ім. 61 комунара (Миколаїв) і Керченський судноремонтний завод.

На включенні "Укртелекому" до списку об'єктів, запропонованих до приватизації, наполягав, зокрема, президент Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...