Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров пообіцяв захистити народ від "шоку" Тимошенко і Єханурова

Середа, 6 грудня 2006, 12:01

Перший віце-прем’єр Микола Азаров заявляє, що у Держбюджеті на 2007 рік уряд передбачив достатній обсяг коштів, для компенсації населенню втрат від збільшення ціни на газ.

Про це він сказав з трибуни Верховної Ради, представляючи проект Держбюджету, який розглядається у другому читанні.

"Через механізм надання пільг і субсидій населенню на плату за електроенергію, газ і житлово-комунальні послуги, загальний обсяг субвенцій місцевим бюджетам на цю мету збільшено на 1,6 мільярди гривень", - сказав він.

Також, за його словами, з метою зниження ціни на газ "для комунальних теплоенергетиків, 2,6 мільярдів гривень буде спрямовано на компенсацію різниці між цінами закупівлі імпортованого газу та його реалізаційних цін підприємствам".

При цьому Азаров розкритикував дії попередніх урядів, які, за його словами, не вжили необхідних заходів для компенсування населенню зростання цін на газ.

"У 2004 році уряд Януковича мав договір на поставку газу за ціною 45 доларів за 1000 кубометрів на 5 років. У березні 2005 року уряд Тимошенко від цього відмовився. Більше того, знаючи, що в наступному році вартість газу збільшиться, жодних компенсуючи заходів для населення в бюджеті передбачено не було", - сказав він.

За словами Азарова, для цього необхідно було передбачити не менше 5 мільярдів гривень, однак уряд Юрія Єханурова цього не зробив, "маючи в розпорядженні 24 мільярди від продажу "Криворіжсталі".

"Уряд (Віктора Януковича) поставив завдання максимально захистити населення від цих шокових рішень попередників", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування