Регіонали пролобіювали свій бізнес і залізли в кишеню кожного

Середа, 6 грудня 2006, 13:14

Верховна Рада прийняла в другому читанні проект Закону "Про внесення змін в деякі законодавчі акти (щодо реєстрації транспортних засобів)".

"За" проголосували 232 депутати.

Законопроектом передбачається ввести різні ставки податку з власників транспортних засобів при першій реєстрації в Україні і при проведенні чергового технічного огляду.

Законопроектом передбачено значне підвищення розміру цього податку при першій реєстрації.

Зокрема, для автомобілів легкових з об`ємом двигуна від 1001 до 1500 куб. см ставка податку при першій реєстрації підвищується для автомобілів, які використовувалися до 8 років, - з 4 до 7 грн., а для тих, які експлуатуються понад 8 років, - з 4 до 300 грн.

Для автомобілів з об`ємом двигуна від 1501 до 1800 куб. см максимальна ставка податку становить 400 грн., з об`ємом двигуна від 1801 до 2500 куб. см – 500 грн., з об`ємом двигуна від 2501 до 3500 куб. см – 750 грн., з об`ємом двигуна понад 3501 куб. см – 1 тис. грн.

У законопроекті вказано, що при проведенні чергового техогляду податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів платитиметься згідно з діючими ставками.

Водночас бютівець Анатолій Семинога назвав ухвалений закон "прикладом безсоромного лобізму".

"Цей закон залізе в кишеню кожного українця. Це намагання монополізувати ринок продажу автомобілів", - заявив він.

На думку Семиноги, "для України цей законопроект принесе, по-перше, подорожчання автомобілів, які і так сьогодні коштують набагато дорожче, ніж у інших країнах. По-друге, відбудеться збільшення податкового тиску при першій реєстрації автомобіля".

Проект закону внесений регіоналом Святашем, який, як відомо, пов’язаний з автомобільним бізнесом. Введення низьких ставок податку загрожувало б його бізнесу.

УНІАН, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування