Від Ющенка вимагають заборонити КПУ

Середа, 6 грудня 2006, 13:24

Українська народна партія вимагає заборонити комуністичну ідеологію в Україні та провести мiжнародний суд над КПРС-КПУ.

Про це йдеться у зверненні партії до президента Віктора Ющенка та Верховної Ради.

УНП акцентує увагу, що на сьогодні "політичну оцінку злочинної діяльності КПРС-КПУ зроблено лише на рівні демократичної громадськості, і жодних юридично-правових наслідків вони не мають".

"Настав час на державному рівні надати політико-правову оцінку злочинній діяльності КПРС-КПУ, як це було зроблено стосовно Голодомору 1932-33 років. Українська нація, як нація найбільш постраждала від впровадження комуністичної ідеології, заслужила на проведення судового процесу над комунізмом, а будь-які прояви комуністичної ідеології в Україні мають бути заборонені," – зазначено в заяві.

На переконання УНП, "така заборона відповідає рекомендаціям Парламентської Асамблеї Ради Європи від 25 січня 2006 року для країн Східної Європи".

УНП вимагає від президента та Верховної Ради скасувати реєстрацію КПУ та провести у 2007 році судове розслідування злочинів КПСС-КПУ на території України.

Крім того, УНП пропонує на законодавчому рівні заборонити партії, програми яких базуються на марксистсько-ленінській ідеології, а також порушити кримінальні справи проти конкретних осіб – ідеологів та виконавців злочинів проти української нації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування