Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко зможе оскаржити свою відставку в суді?

Середа, 6 грудня 2006, 14:00

Кабінет міністрів схвалив зміни до Кодексу адміністративного судочинства і закону про держслужбу, які дозволяють посадовим особам, що призначаються президентом, Верховною Радою і Кабміном, оскаржити рішення про їхнє звільнення у Вищому адміністративному суді.

"Сьогодні схвалено проект закону, який пропонує внести зміни до кількох законодавчих актів, зокрема, це стосується Кодексу адміністративного судочинства і закону про державну службу", - сказав на прес-конференції міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Зміни передбачають... ті посадові особи, які призначаються президентом, Верховною Радою, Кабінетом міністрів, вони можуть оскаржити рішення про їхнє звільнення у Вищому адміністративному суді України", - додав він.

Разом з тим, міністр відзначив, що поки не затверджено закон про Кабінет міністрів, "залишається певна двозначність у тлумаченнях з приводу статусу членів уряду", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Лавриновича, існує указ президента, згідно з яким посади членів уряду є політичними і тому на них не поширюється закон про державну службу.

"Ситуація з призначенням-звільненням членів уряду є справою політико-правовою з великим розумінням у цьому політичного моменту і, насамперед, політичної відповідальності членів Кабінету міністрів", - зазначив міністр.

"Тому сьогодні можливі тлумачення доти, поки не буде схвалено закон про Кабінет міністрів", - додав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування