Тимошенко звинуватила Януковича в новій фальсифікації

Середа, 6 грудня 2006, 14:50

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що бюджет на 2007 рік було ухвалено з фальсифікаціями.

Про це вона заявила на прес-конференції в середу.

"Усі показники бюджету розраховано невірно. Головний показник для розрахунку доходів і видатків – це показник інфляції, і він розрахований жахливо невірно. Він розрахований з розрахунку показника інфляції на 2006 рік - 7,5%, тоді як сам уряд визначив його як 10%", - зазначила лідер БЮТ.

"Так от доходи розраховано з показника інфляції у 10%, а видатки – 7,5%. Це означає, що уряд фальсифікував бюджет. Бо такого ще не було. Могли не вгадати, помилитися, але щоб доходи рахувати по одному показнику, а видатки по іншому – це вперше", - зазначила Тимошенко.

Лідер БЮТ також відзначила, що всі показники ВВП "суттєво завищено, оскільки вони розраховувались на старих цінах на енергоносії і не відповідають реальності".

Третім негативом бюджету Тимошенко назвала дефіцит бюджету, який залишили на рівні 2,5%, що збільшить зовнішній борг України на 5 мільярдів.

Разом з цим лідер БЮТ віднесла до здобутків опозиції те, що в бюджеті збережено виплати освітянам за 57 статтею "про освіту", збереження пільг по ПДВ для аграрних підприємств, виплати пенсій працюючим пенсіонерам, виплати 8,5 тисяч гривень на народження дитини.

Також вона назвала позитивом те, що в бюджеті відсутні пільги для вільних економічних зон та технопарків. "Це означає, що донецькі блатні не отримають пільг для своїх підприємств і рівні інвестиції будуть можливі для всіх підприємств", - зазначала Тимошенко.

Пояснюючи, чому БЮТ не голосував за бюджет, Тимошенко відзначила збільшення податкових навантажень, дефіцит бюджету та право надавати гарантії приватним підприємствам по фінансовим кредитам.

"Це означає, що залишиться корупційна діра, куди буде невідомо скільки грошей вимито з бюджету", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування