Ющенку радять не підписувати бюджет

Середа, 6 грудня 2006, 15:44

Керівник служби соціально-економічного розвитку Олександр Шлапак рекомендуватиме президенту Віктору Ющенку накласти вето на закон про бюджет на 2007 рік, проголосований в середу.

"Я рекомендуватиму президенту не підписувати такий законопроект про державний бюджет", - зазначив Шлапак в середу на брифінгу.

Він аргументував це тим, що в держбюджеті не було враховано чотири принципових позиції президента.

"Практично всі зауваження, які президент направив в комітет з питань бюджету, не були враховані", - зазначив Шлапак.

За його словами, одне з зауважень стосувалося соціальних стандартів. Так в бюджеті розмір прожиткового мінімуму встановлений на рівні 380 гривень. В той же час, за підрахунками секретаріату президента, він має становити 405 гривень.

"До прожиткового мінімуму прив’язана мінімальна пенсія, тобто кожен пенсіонер, починаючи з 1 січня, недоотримає 25 гривень до своєї пенсії. Саме про це говорив президент в своїх зауваженнях з проханням перерахувати рівень прожиткового мінімуму і відповідні додаткові статті бюджету", - зазначив Шлапак.

"Ми вважали б що якщо парламент приймає рішення, і мінімальна пенсія буде не відповідати прожитковому мінімуму, то треба про це публічно заявити українській громаді, треба прийняти відповідне рішення про призупинення норм цього закону", - додав він.

Серед зауважень також були питання фінансування Збройних сил – прирівняння зарплатні збройних сил до зарплатні інших військових формувань.

Також Ющенко заявляв про необхідність відмовитись від середньострокових позик міністерства фінансів та необхідність внесення змін до закону про податок на додану вартість.

Водночас відповідаючи на питання, чи підпише Ющенко таки бюджет Шлапак зазначив: "Президент сам за себе відповість і я переконаний, що прийме правильне рішення".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...