Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці думають, що Луценка "прибрали" несправедливо

Середа, 6 грудня 2006, 16:27

Більше 40% українців вважають відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка несправедливою.

Про це в ході прес-конференції заявив генеральний директор ТОВ "ФОМ Україна" Олександр Бухалов, представляючи результати соціологічного дослідження, проведеного компанією "Фом Україна".

Так, 43,5% опитаних вважають, що Верховна Рада несправедливо відсторонила Луценка від виконання обов'язків глави МВС. Справедливою відставку називають 24,7% респондентів, 31,9% - вагалися з відповіддю.

За словами експерта, дивує те, що, відповідаючи на питання про те, чи стежите ви за формуванням Бюджету-2007, 38,9% опитаних заявили, що стежать.

"Дивно, майже 40% українців стежать за цим процесом", - підкреслив експерт. Разом з тим 55,8% за ним не стежать.

49,6% опитаних висловили сумнів, що бюджет 2007 року буде спрямований на вирішення соціальних проблем українських громадян, 21,6% респондентів вважають, що бюджет буде соціальним, вагалися з відповіддю 28,8% опитаних.

Згідно з результатами опитування, трохи зменшився рівень песимізму щодо погіршення/поліпшення економічної ситуації в країні.

Так, у жовтні негативну тенденцію української економіки відзначали 50,3% респондентів, у листопаді ця цифра скоротилася до 39,2%.

Майже на 3% до 12,2% збільшилося число тих, хто вважає, що економічна ситуація в Україні поліпшується. 41,1% відзначають незмінність економічної ситуації в країні.

Разом з тим 59,9% опитаних негативно оцінюють діяльність влади за цінами на продукти харчування і товари першої необхідності.

71,9% респондентів також вважають, що влада погано працює й у сфері енергетики і зв'язку. 66,3% негативно оцінюють діяльність влади зі збільшення заробітної плати, пенсій, стипендій.

Єдине, де велика частина респондентів (45,1%) позитивно оцінює роботу влади - це в стабілізації цін на бензин.

Опитування проводилося з 18 по 27 листопада в усіх областях України і Криму. У ході соціологічного дослідження було опитано 2000 респондентів. Похибка вибірки складає 2,3%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування