Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров домовився, що Ющенко підпише держбюджет?

Середа, 6 грудня 2006, 16:32

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров сподівається, що президент підпише ухвалений парламентом закон про державний бюджет на 2007 рік.

Про це він сказав журналістам у середу після закінчення голосування за проект закону про бюджет, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Азарова, у середу вранці у нього відбулася розмова з президентом Віктором Ющенком: "Він (президент) розуміє усю важливість підписання закону і своєчасного вступу його в дію".

При цьому, зауважив перший віце-прем'єр, у розмові президент торкнувся теми підвищення зарплати військовослужбовцям, а також рівня мінімального прожиткового мінімуму: "Президент пообіцяв, що якщо ми врахуємо ці дві позиції, то він підпише закон (про держбюджет на 2007 рік)".

Азаров також повідомив, що за підсумками першого кварталу 2007 року уряд детально розбереться із ситуацією по зарплатах військовослужбовцям і, в разі потреби, перегляне вбік підвищення.

Те ж саме, за його словами, стосується і ситуації з мінімальною заробітною платою, а також прожиткового мінімуму.

Крім того Азаров повідомив, що уряд задоволений ходом розгляду проекту бюджету в другому читанні в парламенті, а також конструктивною роботою з даного питання з парламентською більшістю.

За його словами, робота над бюджетом також йшла в тісному співробітництві із секретаріатом президента: "Ми врахували багато пропозицій президента і готові, щоб у короткий термін цей документ (закон про Держбюджет-2007) був підготовлений до його підписання президентом".

Перший віце-прем'єр назвав деструктивною позицію тих представників опозиції, які говорять про можливість ветування закону про державний бюджет президентом.

"Президент займає зважену позицію, але якісь сили, я думаю, що з "Нашої України", з опозиції постійно провокують президента. Звідки з'явилася можливість ветування закону про держбюджет, ніколи вето не приймалося на закон про держбюджет з огляду на його важливість для країни", - відзначив Азаров.

На його думку, президент не дозволить цим деструктивним силам зривати ситуацію в країні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування