Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За час прем'єрства Януковича його партія втратила 10%

Середа, 6 грудня 2006, 17:39

Після приходу до влади Партії регіонів її рейтинг знизився на 10%.

Такі результати соціологічного дослідження, проведеного компанією "ФГД Україна".

"Із серпня поточного року рейтинг Партії регіонів упав на 10%. Ми пояснюємо це приходом партії у владу", - заявив генеральний директор "ФГД Україна" Олександр Бухалов.

Так, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, то за Партію регіонів проголосували б 27,6%, за "Народний союз "Наша Україна" - 9,2%, БЮТ - 18,5%, СПУ - 2,3%, КПУ - 4%.

У той же час, за словами Бухалова, результати опитування красномовно говорять про значне охолодження ставлення до виборів і партій серед населення країни.

Так, 8% респондентів не брали б участь у виборах, а 10,7% опитаних голосували б проти всіх.

Разом з тим найбільшим рівнем підтримки серед населення України користується прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Відповідаючи на питання, якби ви вибори президента України відбулися найближчими днями, 28,5% респондентів проголосували б за чинного прем'єр-міністра. Кандидатуру Віктора Ющенка підтримали б 11,5%. Юлія Тимошенко, у порівнянні з результатами попереднього опитування, поліпшила свої показники з 15,3% у жовтні до 18,7% у листопаді.

Крім того, експерт відзначає охолодження ставлення до діяльності президента.

У жовтні його роботу схвалювали 24,2% виборців, у листопаді - 21,5%. Якщо до його діяльності в жовтні негативно ставилися 63,1% виборців, то в листопаді цей показник збільшився до 67,3%.

За словами експерта, незначне погіршення ставлення українців можна помітити до усіх провідних політиків влади, але в цілому їх результати гармонійні.

Так, 42,2% респондентів схвалюють діяльність Януковича, не схвалюють - 40%. Схвалюють роботу голови Верховної Ради 33,5% респондентів, не схвалюють - 38,3%.

У той же час найвпливовішим політиком у країні більшість українців (36,3%) вважає прем'єр-міністра Януковича, Ющенка - 15,1% респондентів, Мороза - 4,6%.

Вагалися з відповіддю 16,2% опитаних.

На думку більш ніж третини українців (34,2%) конфронтація у відносинах між президентом і прем'єр-міністром зумовлена прагненням кожного з них "захопити більше влади".

Опитування проводилося з 18 по 27 листопада в усіх областях України і Криму. У ході соціологічного дослідження було опитано 2000 респондентів. Похибка вибірки складає 2,3%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...