Янукович не збирається йти з уряду найближчі 10 років

Середа, 6 грудня 2006, 21:03

Прем'єр-міністр Віктор Янукович розраховує, що його уряд працюватиме найближчі 5-10 років, і закликає американські ділові кола до співпраці.

Про це він заявив під час виступу на робочому ланчі з провідними представниками фінансових і ділових кіл США в Нью-Йорку, повідомляє УНІАН.

"Ми розраховуємо працювати найближчі п'ять-десять років. Ми не бачимо сьогодні великих перешкод", - сказав Янукович, наголосивши, що політична стабільність є дуже важливою для забезпечення стабільного розвитку економіки.

При цьому він підкреслив: "Зараз до влади прийшли стабільні сили, які здатні це забезпечити".

Янукович наголосив, що в його уряду є велике бажання побудувати прозору політику – як внутрішню, так і зовнішню: "Україна – це держава, яка визначилася із своїм внутрішнім і зовнішнім курсом. Я приїхав до США для того, щоб це сказати. Сподіваюся, що мене почують".

Він закликав американські ділові кола до співпраці з Україною, зокрема, наголосивши на потребі залучення інвестицій в українську економіку.

Зазначивши, що сьогодні Україна експортує близько 70% своєї сировинної продукції, Янукович повідомив, що зараз уряд пропонує інноваційно-інвестиційну модель розвитку української економіки.

"Є завдання поглиблювати глибину переробки сировинних ресурсів, для чого потрібно залучати величезні інвестиції", - сказав він, пообіцявши при цьому, що його уряд налаштований зробити відповідні умови і що зараз і уряд, і парламент вже над цим працюють.

У цьому контексті прем'єр повідомив, що в грудні при уряді буде створено такий дорадчий орган, як рада інвесторів, до співпраці з якою він запросив американських бізнесменів, пообіцявши їм враховувати їхню точку зору щодо змін до економічного законодавства України.

"У своїх діях будемо спиратися на економіку, яка буде давати приріст не проценти, а рази", - наголосив Янукович. При цьому він зазначив, що цьому буде сприяти і власна ініціатива самих підприємців, як це відбувається в усьому світі.

Водночас прем'єр заявив, що саме у 2006 році Україна вперше отримала можливість створення ефективної системи управління.

"Вперше створена коаліція в парламенті, коаліційний уряд, вперше перерозподіл повноважень між президентом і урядом дає цій системі працювати ефективно і відповідально", - сказав Янукович.

Тому, за його словами, тільки в поточному році з'явилася можливість розпочати системні реформи в державі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування