Щербань працює в Генпрокуратурі

Четвер, 7 грудня 2006, 10:04

Екс-губернатор Сумщини Володимир Щербань виступає за більш жорстку президентську владу.

"Єдине, що можу сказати з приводу політреформи, - президентська влада має бути більш жорсткою. Я за таку владу...", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

Щодо допитів у Генпрокуратурі Щербань розповів: "Загалом, зустріч зі слідчими у вівторок тривала біля чотирьох годин. І так щодня. Я так дружині і кажу: йду на роботу. Це і є робота".

Екс-губернатор стверджує, що обвинувачення проти нього лежать "в абсолютно політичній" площині: "Особливо мене "радують" питання начебто: "А що, Щербань ще не сидить?" – "Не сидить" – "Через місяць щоб сидів". Що це за підходи? У якій державі це можливо?".

"Я був в Америці і бачив там справжню демократію. Коли люди знають, що потрібно кидати недопалки і папірці не на асфальт, а в смітник, і поважають кожний (!) закон", - підкреслив екс-губернатор.

Говорячи про можливість уникнути політичного розколу України, Щербань висловив пропозицію, що відразу після президентських виборів Віктора Януковича треба було призначити прем'єром:

"Владі потрібно було бути більш сильною, і цю силу виявити в поблажливості до переможеного опонента. Цього, звичайно, ніхто не зробив, і сьогоднішня Україна - це суцільна глибока рана. Виправити ситуацію можна тільки радикальними політичними методами".

Водночас він не уточнив, якими саме методами: "Не буду нічого говорити. У мене і так неприємностей вистачає...".

На питання про політичні плани, Щербань сказав: "Якщо говорити про те, хто мені ближче, то, звичайно, це Партія регіонів. Там у мене більше за все друзів, колег, соратників, партнерів - можна називати як завгодно. І не тільки з Донецька. Та й симпатизую я цій партії більше, ніж іншим".

"Але конкретних термінів, коли моя симпатія до партії могла б втілитися в якесь продуктивне співробітництво, я поки назвати не готовий", - додав він.

Щербань спростував зауваження, що його повернення із США було схоже на демонстрацію: "Абсолютно ні. Я подзвонив з Нью-Йорку своєму сину, і він мені сказав, що чув виступ Луценка, що заявив, що Щербаня вже чекають у київському аеропорті".

"Мене це, чесно скажу, сильно завело. Я прекрасно знав, що моє повернення викличе ажіотаж у певних структурах, але навіщо ж повідомляти на всю країну? Приїхала звичайна безробітна людина, яку звинувачують у тисячі гріхів. Надягли наручники, відвезли куди треба - і далі розбирайтеся", - зауважив екс-губернатор.

"Ні, вони розтрезвонили на увесь світ. Так що якщо говорити про демонстративні речі, то це вони їх влаштували, а не я. Адже Інтерпол був в аеропорті: сиділи там по закутках, визирали... Але ніхто не ризикнув...", - додав він.

На припущення, що після нього в Україну можуть повернутися екс-мер Одеси Руслан Боделан, екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь і екс-керівник ДУС Ігор Бакай, Щербань сказав: "Я не можу за них відповідати. Це їхня особиста справа. Скажу тільки, що в мене з ними усіма прекрасні відносини...".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...