Янукович ризикує напоротися на новий конфлікт з Ющенком

Четвер, 7 грудня 2006, 10:16

Уряд не буде скасовувати введені 11 жовтня квоти на експорт зерна, поки не переконається, що пропозиція зерна на внутрішньому ринку остаточна, заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg український прем'єр Віктор Янукович.

Він сказав, що "сподівається" скасувати обмеження до кінця грудня.

"Ми завершуємо нагромадження запасів, і, як тільки це відбудеться", обмеження будуть зняті, підкреслив Янукович.

За його словами, введення квотування було необхідним, щоб не допустити дефіциту зерна на внутрішньому ринку в умовах скорочення врожаю озимих. У той же час цей захід є тимчасовим.

На день раніше президент Віктор Ющенко в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що уряд уже з поточного тижня скасує обмеження на експорт зерна.

"Якщо цього не трапиться, я сам підпишу відповідний указ. Ми знімемо всі обмеження", - попередив він.

У середу уряд України відклав ухвалення рішення про квоти на експорт зерна до моменту повернення Віктора Януковича із США.

"Рішення буде прийнято по приїзду (прем'єра)", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

Прем'єр-міністр перебуває з візитом у США до 7 грудня.

Як повідомлялося, уряд України 11 жовтня поточного року ухвалив рішення про квотування експорту зерна. Зокрема, квота на експорт до кінця поточного року пшениці і суміші пшениці і жита (меслин) складає 400 тис. тонн, ячменя - 600 тис. тонн, кукурудзи - 600 тис. тонн, жита - 3 тис. тонн.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування