Одеситів почали катувати холодом

Четвер, 7 грудня 2006, 10:21

350 тисяч жителів Одеси в ніч з 5 на 6 грудня залишилися без теплопостачання через скорочення постачань газу місту, викликаного низьким рівнем розрахунку населення за тепло.

Про це заявив голова правління газопостачаючого підприємства "Одесагаз" Ігор Учитель, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

За його словами, на житловому масиві Посьолок ім. Таїрова (Київський район Одеси) через нестачу газу почалося автоматичне відключення систем газопостачання і, щоб мережі ввійшли в нормальний режим, і стабілізувався тиск газу, 6 грудня довелося в примусовому порядку відключити 2 котельні – "Південна-1" і "Південна-2".

"Несплата споживачів приводить до того, що зменшується постачання газу на область, знижується тиск, збільшується швидкість руху газу трубопроводами, змінюються нормальні режими, що приводить до розбалансування системи", - сказав Учитель.

Він додав, що "це також призводить до створення аварійних ситуацій, що і сталося вночі на Таїрова". "Одесі тільки дивом вдалося уникнути техногенної катастрофи", – наголосив голова правління.

За словами Учителя, він не знає, коли буде вирішена проблема і відновиться теплопостачання.

Голова правління закликав жителів Одеси заплатити за тепло і газ, щоб не створювати аварійні ситуації.

Як пояснив представник комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси", населення винне цій організації за споживання тепла і гарячої води більше 30 млн. гривень (борги поточні і за останні 3-4 роки).

У свою чергу, заборгованість "Теплопостачання міста Одеси" перед "Одесагазом" за спожитий газ складає близько 27 млн. гривень.

За даними представника підприємства, зараз для котелень міста встановлено добовий ліміт споживання газу близько 700 тис. куб. м на добу, у той час, як для повноцінної подачі тепла і гарячої води необхідно 1,3 млн. кубометрів газу на добу.

В Одесі проживають 1,04 млн. осіб.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...