Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Соцпартії завжди готові "кинути" "Регіони"?

Четвер, 7 грудня 2006, 12:46

Член фракції Соцпартії Василь Волга не виключає, що питання про обрання керівництва фракції може залишитися невирішеним у принципі.

"Я не виключаю, що це рішення (обрання керівництва) якось не буде прийнято в принципі", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Виконує обов'язки Бокий Іван Сидорович як перший заступник глави фракції", - додав депутат.

Коментуючи зауваження, що на посаду глави МВС також розглядалася його кандидатура, а призначили Василя Цушка, Волга сказав: "Мені здається, що по цілій низці позицій я був би набагато більш ефективним міністром ніж Василь Петрович (Цушко)".

"Але все-таки Василь Петрович людина з величезним досвідом і у сформованій політичній ситуації це найкомпромісніша фігура", - додав він.

Говорячи, що в усіх є недоліки, депутат зазначив, що Цушко "іноді говорить, наприклад, швидше, ніж думає, але при цьому це кристально чесна людина, це найголовніше".

Волга також додав, що "жорстко відстоював позицію того, що МВС має бути тільки за нами (соціалістами)".

"Головним посилом, що ми пред'явили антикризовій коаліції, було те, що коли міністерство опиниться в руках Партії регіонів, дуже високий ризик того, що воно може бути використане в політичній боротьбі двох мегафракцій - Партії регіонів і БЮТ", - пояснив депутат.

Волга спростував припущення про можливі наслідки у вигляді розпуску парламенту і дострокових виборів, якби "регіонали" не поступилися соціалістам.

"Ні в якому разі... Нічого б страшного не сталося, компенсували б це призначеннями заступників, тобто все одно ми б шукали важелі впливу і на міністерство, і на криміногенну ситуацію в країні", - додав депутат.

На питання, чи може надалі виникнути ситуація, що хтось когось "кине" - "регіонали" соціалістів або навпаки, Волга відповів: "У будь-який момент потрібно бути готовим до того, що завжди хтось тебе колись обов'язково кине, якщо до цього буде можливість".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування