Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іванов сподівається, що російському флоту в Україні буде "комфортно"

Четвер, 7 грудня 2006, 13:26

Міністр оборони Росії Сергій Іванов заявляє, що основні питання функціонування Чорноморського флоту в Криму врегульовані в базовій російсько-українській міжурядовій угоді, і ніхто цей документ ревізії не піддає.

"Ми виходимо з того, що основні питання базування Чорноморського флоту були врегульовані в базовій угоді 1997 року. І раніше ніхто не піддавав його сумніву і ревізії", - сказав Іванов у четвер журналістам у Києві.

Разом з тим він підкреслив, що російську сторону цікавлять перспективи розвитку флоту, його нормальне функціонування і життєдіяльність.

Іванов також висловив надію, що Чорноморський флот Росії і надалі буде почувати себе комфортно в Україні.

Він відзначив, що всі основні питання базування флоту були врегульовані базовою україно-російською угодою 1997 року.

Водночас глава Міноборони Росії підкреслив, що проблеми з питання перебування ЧФ в Україні ще існують.

За його словами, це питання, пов'язані з навігаційним устаткуванням (маяками), заміною кораблів, суборендою низки об'єктів на території України Чорноморським флотом.

"З'являються нові питання життєдіяльності флоту, юридичні аспекти", - відзначив глава Міноборони Росії.

У свою чергу міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що Росія зробила все необхідне для вирішення питання про припинення суборенди гідронавігаційного устаткування, яке знаходиться у власності України.

"Правда є окремі об'єкти, по яких ще очікується рішення судів", - відзначив він.

Гриценко підкреслив, що Україна робить усе для нормального, повноцінного перебування ЧФ Росії на території України.

***

Водночас заступник глави Національного космічного агентства Едуард Кузнєцов на прес-конференції в четвер сказав, що Україна очікує, що у 2007 році обсяг компенсації Росії за обслуговування радіолокаційних станцій системи попередження про ракетний напад, розташованих у Севастополі і Мукачевому, буде істотно збільшений.

"Ми і сьогодні будемо вести розмову (з даного питання) з Міноборони Росії. У майбутньому році, ми вважаємо, що фінансування з боку Росії буде збільшено, цілком можливо...до $4,5 млн.", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування