Антикризовики замість Тарасюка мають "лаву запасних"

Четвер, 7 грудня 2006, 13:46

Представники антикризової коаліції оскаржуватимуть рішення Шевченківського райсуду щодо призупинення рішення Верховної Ради про відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Про це на прес-конференції заявила координатор антикризової більшості Раїса Богатирьова.

"Це процедурне рішення, наступна наша дія – оскаржити процедурне рішення. Далі будемо дивитися, яким буде рішення суду", - сказала Богатирьова, додавши, що на судових засіданнях обов'язково буде присутній представник Верховної Ради.

За словами Богатирьової, Тарасюк має також дотримуватися законодавства і дочекатись остаточного рішення суду.

Водночас вона констатувала, що "на жаль практика судів говорить про те, що один і той самий суд в один і той самий день з одного і того ж питання може винести абсолютно діаметрально протилежні рішення".

Вона вчергове наголосила, що рішення ВР щодо відставки Тарасюка було справедливим і винесено з дотриманням Конституції, оскільки "ніхто не забирав права президента подавати кандидатуру на призначення, але й ніхто не надавав права йому подавати кандидатуру на звільнення".

"Правовий вихід з ситуації такий: право президента подати наступну кандидатуру, і право, бажання і можливість коаліції і прем’єр-міністра затвердити цю кандидатуру", - сказала вона, додавши, що з цієї кандидатури "дуже велика лава запасних".

За словами Богатирьової, під час затвердження на посаді нової кандидатури, антикризова коаліція "не буде дотримуватися особистостей, а визначатиметься відповідно до рівня професійної підготовки кандидатури".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News