Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Або політреформа, або дострокові вибори, говорять в Партії регіонів

Четвер, 7 грудня 2006, 14:49

Скасування політреформи є єдиною можливістю реваншу в умовах кризи влади і стрімкого падіння рейтингу президента.

Таку думку висловила член Партії регіонів Олена Лукаш, коментуючи спроби політичних сил скасувати політреформу.

"У випадку перегляду Конституційним судом закону 22-22, Україну чекає повний правовий хаос, який відіб'ється на житті суспільства і громадян, тому що ініціатори перегляду соромливо замовчують той факт, що скасування норм цього закону не відновлює норми Конституції 1996 року, які втратили силу у зв'язку з прийняттям нових", підкреслила вона.

Лукаш також заявила, що в частині керування органами державної влади і Верховною Радою "правовий пробіл зможуть заповнити тільки народні обранці шляхом голосування, як це і передбачено Конституцією".

"Насправді, спроба ініціювати перегляд конституційної реформи - це не просто спроба повернути владні повноваження президентові, але і визнання неможливості змінити ситуацію конституційним шляхом", указала Лукаш.

На думку депутата, складно припустити правові наслідки перегляду політреформи, тому як "невідомо, чи анулюються результати президентських виборів-2004, які проходили на підставі документів, що входили в пакет законів 22-22 ("Про особливості голосування на виборах президента України 26 грудня")".

Під сумнівом будуть результати виборів до Верховної Ради на пропорційній основі, закладеній в перехідних положеннях закону 22-22, вважає Лукаш.

За її словами, "ті, хто ініціює процес скасування політреформи, повинні чітко пояснити суспільству, чого вони хочуть, і відповісти на ряд запитань".

Ці питання стосуються того, яким нормативно-правовим актом передбачено відновлення старих норм Конституції, "є чи в опозиції 300 голосів і дві сесії для того щоб привести Конституцію у відповідність із їх бажаннями", чи закладені в бюджеті гроші на дострокові вибори, і "що саме дасть суспільству скасування конституційної реформи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування