Регіоналка Карпачова хоче повернутися на місце омбудсмена?

Четвер, 7 грудня 2006, 15:02

Представники громадських організацій пропонують кандидатуру глави правління Українського Хельсинського союзу Євгена Захарова на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"Опора" та Альянс "Майдан" висунули на цю посаду кандидатуру співголови Харківської правозахисної групи, главу правління Українського Хельсинського союзу Євгена Захарова", - повідомив прес-секретар Альянсу "Майдан" Володимир Мартинюк.

За його словами, 7 грудня спливає термін висування парламентом кандидатур на посаду уповноваженого ВР з прав людини, а парламент поки не висунув ніяких кандидатур і не розглядав це питання.

Зі свого боку Захаров, говорячи про інші кандидатури на посаду уповноваженого, сказав, що йому відомо "на рівні чуток", що колишній омбудсмен, депутат Ніна Карпачова хоче повернутися на цю посаду.

Серед інших кандидатів правозахисник назвав відомого політика, голову громадської ради при СБУ Віктора Мусіяку, екс-міністра у справах сім'ї і молоді Валентину Довженко, народного депутата Олександра Єльяшкевича.

У той же час Карпачова заявила, що профільний парламентський комітет розгляне кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини до 18 грудня.

Вона нагадала, що 7 грудня закінчується 20-денний термін висування претендентів на цю посаду, підкресливши, що цей строк спливає о 24.00. Після цього кандидатури будуть представлені в парламентський комітет з прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин.

"І тоді цей комітет буде мати 10-денний термін для того, щоб зустрітися з кандидатами і подати ці кандидатури на розгляд Верховної Ради", - повідомила Карпачова.

За її словами, кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини будуть відомі у понеділок або у вівторок.

Водночас Карпачова зазначила, що поки не буде приведений до присяги новообраний омбудсмен, вона залишається на цій посаді.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування