Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук думає, що Ющенко і Янукович тягнуть мотузку

Четвер, 7 грудня 2006, 15:19

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що дотримання норм Конституції дозволить уникнути протистояння президента і прем'єра.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зараз президент і прем'єр "на очах у народу займаються перетяганням владної мотузки".

На питання, як вирішити це протистояння президента і прем'єра, Кравчук відповів: "Потрібно дотримуватися Конституції - це абсолютно єдиний шлях".

"Якщо в Конституції записано, що президент подає на затвердження уряду тільки дві кандидатури - міністра оборони і міністра закордонних справ, то його креатурою не може бути міністр внутрішніх справ", - відзначив він.

"Вони все-таки десь з кимсь домовляються, нехай, мовляв, і міністр внутрішніх справ буде. Тоді міністр внутрішніх справ говорить, що він не від уряду, він - від президента, що він з урядом співпрацює. Виходить, порушили Конституцію", сказав екс-президент.

На думку Кравчука, невміння побудувати керування країною приводить до того, що зменшується чисельність прихильників незалежності України порівняно з 1991 роком.

"Люди думали, що буде влада демократична, а подивіться сьогодні: частина виконавчої влади в президента, частина в прем'єра; вони сперечаються між собою, порушуючи Конституцію; вносять законопроекти, які не відповідають Конституції", - відзначив Кравчук.

"Партія, що на Майдані проголошувала прекрасні речі, залишила свого лідера, розвалюється на очах; владу організувати не можуть, демократію організувати не можуть. Діється щось неймовірне, люди - вони ж дорослі, вони дивляться - хіба про таку країну демократичну вони мріяли? Звичайно ж, ні", - додав він.

Екс-президент підкреслив, що якщо влада і далі буде "підмінювати Основний закон, закони України якимись податками, нормативними актами другорядного або нижчого рівня ніж Конституція, ніколи влада не стане владою".

"Так, я погоджуюся з тим, що можливо десь і не усе в нас виписане чітко в Конституції й у законах, щось можна поправити, можна внести зміни - це робиться всіма країнами, якщо в цьому є необхідність. Але якщо починати з того, що все не так і керуватися не Конституцією, а власним баченням, влади не буде", - відзначив Кравчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування