Мороз виправдовує відставку Гриценка і натякає на можливість імпічменту

Четвер, 7 грудня 2006, 17:53

Для відставки міністра оборони Анатолія Гриценка існує достатньо підстав, вважає голова Верховної Ради Олександр Мороз.

"Думаю, існує достатньо підстав для ухвалення такого рішення (відставка міністра). І винен у цьому сам Гриценко. Не тому, що він підозрюється в корупції. Я далекий від таких підозр", - сказав спікер в інтерв'ю Лізі.

"Міністр не зміг проконтролювати своїх підлеглих, що займаються нехорошими справами - це факт", - додав він.

На питання, як би він проголосував з питання відставки міністра закордонних справ Бориса Тарасюка у випадку, якби був присутній у залі, Мороз відповів ствердно: "Звичайно, проголосував би "за".

Спікер повідомив, що питання про обрання керівництва фракції Соцпартії в парламенті "буде вирішене на засіданні фракції наступного понеділка". На питання, кого б він хотів бачити на цій посаді, Мороз відповів: "Лідер фракції повинен бути обраний, а не призначений".

Голова парламенту спростував припущення, що між урядом і президентом йде "холодна війна": "Навпаки, коаліція підтримує президента як гаранта Конституції. Ми хочемо, щоб він ефективно здійснював свої повноваження і будемо його в цьому підтримувати".

Тому, відзначив Мороз, питання про імпічмент президента "абсолютно неактуальне". "Але, якби гіпотетично вдалося скасувати політреформу, то наступним кроком був би саме імпічмент. І ті, хто сьогодні домагаються її ревізії, першими ставили б це питання на голосування", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...