Кримські журналісти оголосили Раді бойкот

П'ятниця, 8 грудня 2006, 10:25

Близько 50 представників засобів масової інформації оголосили бойкот і залишили зал засідання Верховної Ради Криму на знак протесту проти введення нового порядку акредитації працівників ЗМІ.

Журналісти передали ухвалену ними заяву депутатові Ради Криму Тетяні Красиковій для оголошення в залі, однак голова Ради Криму Анатолій Гриценко не дозволив це зробити.

Після цього журналісти з пов'язками на обличчі залишили зал на знак протесту, повідомляють "Українські новини".

В ухваленій заяві йдеться, що новий порядок акредитації порушує низку статей українського законодавства, зокрема, вимагає від ЗМІ надання додаткових документів, не передбачених законом, і вводить кількісне обмеження на акредитацію працівників ЗМІ.

"Ці 2 пункти нового порядку фактично заміняють процедуру реєстрації працівників ЗМІ... процедурою дозвільної акредитації, що порушує статті 34, 35 Конституції, статті 5, 9, 29, 43 закону про інформації, статті 27, 34 закону про друковані ЗМІ в Україні... ", – йдеться в заяві.

Новий порядок вводить обмеження на проведення зйомок і записів інтерв'ю, що також суперечить законам України.

"Користуючись правом вносити в органи влади пропозиції про поліпшення їхньої діяльності... ми звертаємося до депутатів Верховної Ради Криму з проханням скасувати окремі пункти нового порядку акредитації, привести текст цього порядку у відповідність до українського законодавства і врахувати всі зауваження...", – йдеться в заяві.

На початку тижня президія Ради Криму затвердив новий порядок акредитації працівників ЗМІ, відповідно до якого постійну акредитацію можуть одержати не більш 2 представників одного ЗМІ.

Крім того, порядок передбачає ведення відеозйомки або аудіозапису тільки з дозволу депутатів або працівників Ради Криму.

Порядок також вводить надання додаткової інформації про ЗМІ для одержання акредитації і зобов'язує журналістів попереджати про своє бажання бути присутнім у залі засідань Ради Криму за 2 дні.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News