Ключковський радить Лавриновичу "заховати свій висновок в..."

П'ятниця, 8 грудня 2006, 11:50

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський радить Міністерству юстиції "заховати свій висновок у... кишеню".

Так він прокоментував висновок Мін'юсту про неконституційність указу президента про продовження Борисом Тарасюком виконання обов'язків міністра закордонних справ, повідомляє Ліга.

"А що, тепер у нас Мін'юст замість Конституційного Суду уповноважений робити висновки про конституційність тих чи інших документів? Нехай свою думку Мін'юст заховає собі у... кишеню, нікого його думка не цікавить", - сказав Ключковський.

Він вважає, що, роблячи подібні висновки, міністерство вийшло за межі своїх конституційних повноважень. "Це власна думка, оскільки Конституція Мін'юст такими повноваженнями не наділяє", - додав депутат.

За словами Ключковського, видаючи подібні висновки відносно указів президента, Мін'юст, у першу чергу, сам порушує Конституцію: "Це не їхня справа, не їхні повноваження, нехай самі навчаться дотримуватися Конституції, перш ніж вчити президента".

Депутат також вважає, що такий висновок "абсолютно неофіційний", оскільки виданий поза повноваженнями цього органу - "це юридична фікція".

На питання, чи має намір "Наша Україна" якимсь чином реагувати на цей документ, Ключковський заявив, що "там немає на що реагувати, тому ми його будемо ігнорувати".

При цьому він зазначив, що якщо хтось почне діяти, спираючись на цей документ, "Наша Україна" буде оскаржувати подібні дії.

Коментуючи ситуацію, яка виникла навколо відставки міністра закордонних справ Бориса Тарасюка і його поновлення на посаді відповідно до указу президента, Ключковський відзначив, що в Україні повинно діяти право, а кожен, хто діє всупереч, порушує Конституцію, принципи верховенства права і демократії.

"Якщо є рішення суду, що зобов'язує призупинити дію постанови Верховної Ради, то це рішення повинно виконуватися", - вважає депутат.

За його словами, конституційність дії такої постанови можна оскаржити тільки в Конституційному Суді. "Але рішення знов-таки буде за Конституційним Судом, а не за Міністерством юстиції, ні за Толстоуховим і ні за Януковичем", - підкреслив Ключковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...