Майора, який застрелив рядового, засудили до 13 років

П'ятниця, 8 грудня 2006, 15:55

Майора Веннікова, який 6 серпня, будучи черговим по частині, застрелив рядового Пащенка, присудили до 13 років позбавлення волі.

Таке рішення в п'ятницю ухвалив суд Черкаського гарнізону у справі за обвинуваченням у навмисному вбивстві, повідомляє Обком.

Також частково задоволено позов потерпілих – батька і матері загиблого солдата про відшкодування їм морального збитку.

Венніков за рішенням суду зобов'язаний виплатити по 125 тисяч гривень кожному з батьків застреленого ним військовослужбовця.

Чи буде подана апеляційна скарга на рішення суду сторонами, поки не відомо.

Як відомо, трагедія сталася на території військової частини хімічних військ, що дислокується у Полтавській області. Солдату, якого призвали з Полтави, залишалося служити усього півтора місяця.

Інша трагедія сталася у 169-му навчальному центрі сухопутних військ ЗСУ: 27 листопада там помер 18-річний військовослужбовець строкової служби, побитий на плацу двома сержантами.

Міністр оборони Анатолій Гриценко висловив переконання, що ці сержанти заслуговують максимального покарання.

"Я скажу досить жорстко: я вважаю, що ті два сержанти, не побоюся цього слова, покидьки, які побили солдата і довели його до смерті, ці люди повинні одержати покарання по максимальній шкалі, що передбачено нашим Кримінальним кодексом", – заявив міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...