Ющенко згадав, як в молодості гальмував телеграми з центру

П'ятниця, 8 грудня 2006, 18:19

Президент Віктор Ющенко вважає Біловезькі угоди глав Росії, України і Білорусії "документом із правильним політичним змістом, що з'явився в правильний історичний момент".

Про це він сказав у п'ятницю, 8 грудня, коли виповнюється 15 років із дня висновку так званих Біловезьких угод, що оформили в 1991 році розпад СРСР.

"Ці домовленості дають нам можливість говорити про 15 років української незалежності, як, до слова, і про незалежність Росії, інших країн СНД", - сказав Ющенко.

За його словами, країни колишнього СРСР "дивляться на цей день як на дату, що є позитивною, і мої почуття солідарні з таким підходом".

На думку Ющенка, тоді "треба було сформувати після досить сильного імперського союзу формат, якому можна було називати формат розлучення".

Говорячи про те, як ним був 15 років тому сприйнято цей крок, Ющенко назвав настрої в Києві "наелектризованими і напруженими".

"Я тоді працював заступником начальника управління "Газбанку". Пригадую, що щодня ми одержували десятки телеграм про особливості бюджетних відносин... Я згадую, як у нас були дуже напружені наради щодо того, як відноситися до цих телеграм, яку виконувати, яку ігнорувати, яку гальмувати, яку - робити вигляд, що не зрозуміли або що не дійшла", - сказав Ющенко.

Ющенко, згадуючи про численні телеграми, що стосувалися перерахування коштів у центр, сказав, що саме тоді "почав руйнуватися центральний бюджет".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...