Українцям розкажуть про НАТО тільки через рік

П'ятниця, 8 грудня 2006, 20:22

Мережа партнерства Україна-НАТО, діяльність якої буде спрямована на інформування населення України про діяльність альянсу, може реально запрацювати восени наступного року.

Про це повідомив заступник секретаря РНБО Сергій Пирожков в інтерв'ю українським журналістам по закінченні засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи в п'ятницю в Брюсселі.

За його словами, проект концепції цієї мережі обговорювався в ході минулого засідання. "Ця концепція була оцінена позитивно", - підкреслив він.

Пирожков повідомив, що проект концепції був розроблений українськими фахівцями.

"Ми вважаємо, що якщо така мережа створюється, то вона має розглядати питання євроатлантичної інтеграції і сприяти більш широкому інформуванню українського населення", - сказав він.

"Ми вважаємо, що повинен бути прямий контакт із країнами - членами НАТО - по лінії громадських організацій для того, щоб і в країнах НАТО більш глибоко розглядали і розуміли реальну ситуацію з питань інформування населення України", - додав Пирожков.

Заступник секретаря РНБО повідомив, що в даний момент мережа партнерства Україна-НАТО "знаходиться в стані первісної фази" - розробки чіткої концепції і плану дій по її реалізації.

Відповідаючи на питання про реальні механізми реалізації даної концепції, Пирожков повідомив, що він буде передбачати взаємодію і проведення спільних заходів, таких, як "круглі столи", конференції, міжнародні семінари, на яких будуть обговорюватися питання діяльності НАТО.

Крім того, будуть передбачені поїздки західних експертів у регіони України, "щоб надавати сучасну інформацію про діяльність НАТО". Також передбачається використання інтернету.

Заступник секретаря РНБО нагадав, що ідея створення мережі виникла після відвідування прем'єром Віктором Януковичем штаб-квартири НАТО у вересні нинішнього року.

Тоді Янукович заявив про недостатню підтримку євроатлантичного вибору населенням України через недостатню інформованість. "Це був першочерговий імпульс створення мережі", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування