Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада пояснила, що Ющенка з Тарасюком можна не слухати

Субота, 9 грудня 2006, 11:41

Конституційність постанови Верховної Ради щодо звільнення міністра закордонних справ Бориса Тарасюка може визначити лише Конституційний суд.

Про це йдеться в заяві прес-служби апарату Верховної Ради з приводу ситуації навколо звільнення Тарасюка, розповсюдженій у суботу.

У заяві сказано, що з набранням 1 січня 2006 року чинності Законом України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року № 2222 повноваження щодо формування складу Кабінету міністрів перейшло від президента до Верховної Ради.

За Конституцією, наголошується в тексті, призначення та звільнення прем`єр-міністра, інших членів Кабміну належить до повноважень Верховної Ради. Керівників же центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабміну, призначає на посади та звільняє з посад Кабінет міністрів за поданням прем`єра.

У заяві нагадується, що 1 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла рішення про звільнення Тарасюка з посади міністра закордонних справ на основі пункту 12 статті 85 Конституції, про що і зазначено у відповідній постанові, яка набрала чинності з дня її прийняття.

"З огляду на викладене та зважаючи на правову позицію Конституційного Суду України, що висловлена у його рішенні № 8 – рп/2002 від 7 травня 2002 року щодо підвідомчості актів про призначення або звільнення посадових осіб, ця постанова може бути оцінена лише Конституційним Судом України на предмет її конституційності", - підкреслює Верховна Рада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...