Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дозволив продавати землю, щоб не було тіні

Середа, 3 січня 2007, 12:56

Президент Віктор Ющенко наклав вето на продовження до 2008 року мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

У пропозиціях до законопроекту, представлених президентом, сказано, що прийнятий Радою 19 грудня 2006 закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України про заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів" не може бути підписаний з кількох причин.

Зокрема, законом встановлюється, що купівля-продаж земельних ділянок сільгосппризначення вводиться з 1 січня 2008 за умови набуття чинності законів про державний земельний кадастр і про ринок землі.

Однак, як зазначає президент, подальше перенесення введення вільного обігу землі на невизначений строк може призвести до порушення прав громадян на землю, загострення ситуації із забезпеченням ефективного використання й охорони землі, а також до поширення тіньових механізмів продажу земельних ділянок та збільшення зловживань у цій сфері.

Відповідно до повідомлення, це не відповідає статтям 14 й 41 Конституції, якими гарантується право власності на землю й встановлюється право кожного розпоряджатися своєю власністю.

У зв'язку з цим Ющенко запропонував прийнятий закон відхилити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування