У Януковича не оцінили ідею Ющенка про землю

Четвер, 4 січня 2007, 14:54

Уряд підтримує рішення Верховної Ради і наполягає на продовженні мораторію на продаж земель сільгосппризначення на 2007 рік.

Про це повідомив віце-прем'єр з питань ПЕК Андрій Клюєв, відповідаючи на питання журналістів під час відвідування Трипільської ТЕС, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"У нас уряд коаліційний і в сесійній залі було прийнято рішення продовжити мораторій. Тому природною є думка Кабінету міністрів продовжити мораторій на 2007 рік, поки не буде відпрацьована вся законодавча база", - сказав він.

Клюєв висловив думку, що скасування мораторію і початок процесу продажу земель сільгосппризначення без напрацювання відповідної законодавчої бази і введення повноцінної системи земельного кадастру може призвести до безповоротних наслідків. "Це призведе до хаосу", - підкреслив урядовець.

Віце-прем'єр зауважив, що пропозиції президента можуть бути розглянуті вже до 10 січня, а до 20 січня відповідний закон може бути підписано главою держави.

Водночас уряд зобов’язав місцеві органи влади не допустити нотаріальної реєстрації угод купівлі-продажу земель сільгосппризначення до повторного розгляду ВР ветованого Ющенком закону.

З такою вимогою під час селекторної наради у середу Клюєв від імені уряду звернувся до глав облдержадміністрацій: "Міністерство юстиції розіслало відповідного листа, але моє настійне прохання - проконтролювати через відділення юстиції, щоб не відбулося ніяких реєстрацій актів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News