Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка допоможе Україні не залежати від Росії?

П'ятниця, 5 січня 2007, 11:42

До сенату США внесено законопроект "Акт про енергетичну дипломатію та безпеку", одним із положень якого є підтримка прагнення молодих демократій, зокрема України та Грузії, до енергетичної незалежності.

"Необхідно просувати демократію в глобальному масштабі через партнерства із зарубіжними урядами, особливо з урядами молодих демократій, таких як Україна та Грузія, у їх зусиллях щодо зниження залежність від імпорту нафти та газу", - йдеться в законопроекті.

У ній відзначається, що "енергетична безпека є пріоритетом для урядів багатьох зарубіжних держав та відіграє дедалі більш центральну роль у відносинах уряду США з іноземними урядами".

У документі також йдеться, що запаси нафти й газу сконцентровано у невеликому числі країн.

"Доступ до постачання нафти і газу залежить від політичної волі країн-виробників", і "суперництво між урядами за доступом до запасів нафти і газу можуть призвести до політичного, економічного і збройного конфлікту", - йдеться в документі.

"Країни-експортери нафти різко збільшили свої доходи з допомогою зрослих глобальних цін, посилила можливості низки цих країн діяти у такий манері, що загрожує глобальною безпекою", - в документі.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...