Ющенко дозволив усім прожити на одну зарплату

Субота, 6 січня 2007, 17:37

Президент Віктор Ющенко підписав закон про встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму, прийнятий парламентом 14 грудня.

Законом передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю та закону "Про оплату праці" щодо встановлення, починаючи з 1 січня 2009 року, мінімальної заробітної плати у розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пропонується, зокрема, визначати розмір мінімальної заробітної плати з урахуванням потреб працівників та їх сімей, вартісної величини достатнього для забезпечення нормального функціонування організму працездатної людини, збереження її здоров'я набору продуктів харчування, мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості, а також загального рівня середньої заробітної плати, продуктивності праці та рівня зайнятості.

Водночас передбачається заборонити зменшення розміру мінімальної заробітної плати у разі зменшення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, повідомляє прес-служба президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News