Україна виграє від російсько-білоруської війни?

Понеділок, 8 січня 2007, 15:01

Рівень транзиту російської нафти через Україну може підвищитися через припинення транзиту по нафтопроводу "Дружба".

Про це сказав радник голови правління ВАТ "Укртранснафта" Олександр Дикусаров агентству УНІАН у коментарі щодо припинення транзиту російської нафти по "Дружбі" через Білорусію в Польщу і Німеччину.

"Можу тільки підтвердити ту інформацію, що була до свят, про збільшення обсягів транзиту російської нафти через Україну, відповідно до підписаної угоди між "Укртранснафтою", "Транснафтою" і "ТНК-ВР", до 9 млн. тонн на рік", - відзначив він.

Радник також повідомив, що йдуть переговори щодо збільшення обсягів транзиту до 12 млн. тонн у рік. "Це без прив'язки до білоруської ситуації", - підкреслив Дикусаров.

При цьому він не виключив можливості, що "при виникненні якихось надлшиків російської нафти", ми "можемо розраховувати на збільшення транзиту".

У ніч з 7 на 8 січня Російська Федерація без попередження припинила постачання нафти в Польщу і Німеччину транзитним нафтопроводом "Дружба".

26 грудня 2006 року "Укртранснафта", російська "Транснафта" і міжнародна ТНК-ВР підписали додаткову угоду до договору від 16 листопада 2004 року про прокачування не менш як 9 млн. тонн нафти на рік нафтопроводом "Одеса-Броди" у напрямку Мозир-Броди-МНТ "Південний" до 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...