Ющенку натякають поменше махати булавою

Вівторок, 9 січня 2007, 09:22

Фракція СПУ засуджує надто часте, на думку соціалістів, застосування права вето з боку президента Віктора Ющенка.

Про це у вівторок у Верховній Раді заявив лідер фракції СПУ Іван Бокий.

"Соціалісти засуджують дедалі частіше застосовувану практику безвідповідального використання права вето у політичних дискусіях, замість політичного діалогу", - зазначив депутат.

"Розмахування булавою не згуртовує, а роз'єднує суспільство, розколюючи непримиренні табори, об'єктивно дає поживу для політичних спекуляцій різного роду авантюристам, силам, які прагнуть реваншу і повернення до авторитаризму", - додав він.

Бокий зазначив, що президентське вето на зміни до земельного кодексу щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення "може призвести до початку організованого знищення цих земель, розгулу спекуляції і шахрайських схем заволодіння ними".

"Постраждалим стане саме власник, селянин, якого неминуче втягнуть у спекулятивні оборутки і зрештою позбавлять самої землі. Саме це і було метою кучмівської земельної реформи, яку, виходячи з логіки вето, успішно продовжує Віктор Ющенко", - додав депутат.

Лідер фракції СПУ закликав депутатів подолати вето президента, звинувативши його у порушенні Конституції та Універсалу національної єдності.

У свою чергу член фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко зазначив, що Ющенко скористався правом вето з "цілої низки причин".

За його словами, "продовження мораторію на рік, потім ще на рік і ще на рік призводить лише до обкрадання селян і процвітання чорного ринку землі".

Кириленко зазначив, що зараз "існують сотні контор, які завдяки корумпованим судам і низці махінацій перекваліфіковують землю і вже зараз, при діючому мораторії, забирають у селян землю".

Депутат наголосив, що "нескінченно так продовжуватися не може".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...